HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

EU-kommissionen och Europas turistindustri betonar vikten av grön omställning vid turistöarnas första kongress

Vid den första europeiska konventionen för turistöar betonades den viktiga roll som hållbarhet spelar för resenärer, flygbolag och destinationer. EU-representanter, ledare för några av Europas största flygbolag och andra nyckelpersoner inom turistindustrin samlades för att gemensamt driva på den gröna omställningen.

TUI:s vd Sebastian Ebel lyfte teknikens betydelse för dagens turism. Foto: Canary Islands Tourism

Kanarieöarnas minister för turism, industri och handel, Yaiza Castilla, deltog i ett rundabordssamtal med officiella representanter från de europeiska öarna Gozo, Korsika, Kreta, Azorerna, Guyana, Madeira, Sardinien och Balearerna, där de enhälligt ställde sig bakom Kanarieöarnas nya initiativ.

"Vi måste få folk att förstå fördelarna med turismens ekonomiska effekter och naturligtvis kompensera för dess negativa externa följder", förklarade Castilla i sitt framförande under mötet, som gemensamt organiserades av Canary Islands Tourism och Excelcan.

Det vidtas redan åtgärder för att diversifiera turismsektorn samt minska beroendet av ett fåtal marknader och målgrupper. För närvarande arbetar Canary Islands Tourism med att locka till sig distansarbetare, så kallade silverturister, samt elitidrottare, vilka samtliga gynnar ögruppens turism och bidrar till ett socialt hållbart näringsliv. För att ta ett exempel spenderar distansarbetare 44 procent av sina totala utgifter på själva resmålet, utöver logi och flygbiljetter, förklarade Castilla.

Grön och digital omställning

Hållbarhet stod även i fokus under TUI:s vd Sebastian Ebels tal, som handlade om teknikens betydelse för dagens turism. "Resenärer vill ha sina egna, unika upplevelser och de vill skräddarsy dessa med hjälp av teknik och smarta lösningar”, framlade Ebel.

Utöver den tekniska trenden, syns en ökad medvetenhet hos resenärerna gällande deras ekologiska fotavtryck. Idag uppger 61 procent att de tänker på hållbarhet kopplat till resor, en procentandel som ständigt ökar.

EU-representanten Marie-Hélène Pradines höll en presentation om turistöarnas betydelse för Europas turism, där även hon betonade vikten av den gröna och digitala omställningen. Enligt Pradines är öarna beroende av särskilda åtgärder med fokus på datahantering, forskning och innovation för att stödja de små och medelstora företag som står för mer än 97 procent av öarnas turismnäring.

Minskade utsläpp med hjälp av ny flygtrafik
Javier Gándara, ordförande för Association of Airlines (ALA) och vd för easyJet i Sydeuropa talade mot flygskatterna, som han varnade för skulle kunna äventyra Kanarieöarnas förbindelser och ögruppens konkurrenskraftiga position samt den inhemska ekonomin och arbetsmarknaden. Gándara hänvisade till den nyligen genomförda studien av Deloitte, som behandlar Kanarieöarnas undantag från att tillämpa systemet om utsläppsrätter, och hur detta förhindrar att en miljon internationella turister och 40 000 arbetstillfällen går förlorade.

Ryanairs globala hållbarhetschef Thomas Fowler och Carlos Gómez, vd för Iberia Express, var av samma åsikt och framhävde flygtrafikens betydelse för näringslivet, men även vikten av nya, förbättrade flyg och investeringar för hållbar innovation inom området.

Slutligen betonade Jesús Nuño de la Rosa, vd för Air Europa, vikten av att främja gröna jobb genom samverkan mellan den offentliga och privata sektorn.

"Vi behöver ingenjörer och ekonomer för att studera den cirkulära ekonomin, skapa miljömärkningar inom livsmedelssektorn och anställa miljöspecialister. Universiteten räcker inte, vi behöver entreprenörer som utbildar sina anställda eftersom det enklaste sättet att ställa om turismen är att börja inifrån, med oss själva", avslutade De la Rosa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap