HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Tusentals förväntas resa bort på höstlovet – så gäller försäkringen

Enligt Folksams beräkningar förväntas allt fler resa utomlands i höst och vinter. Restriktionerna i Sverige är släppta, UD har hävt avrådan om icke-nödvändiga resor, detta i kombination med att över 80 procent av svenskarna nu är dubbelvaccinerade enligt Folkhälsomyndigheten förväntas utlandsresorna öka kraftigt under det fjärde kvartalet. Men pandemin pågår fortfarande och restriktioner i många länder kan ändras snabbt vilket kan få stora konsekvenser för personer som befinner sig utomlands.

Under det tredje kvartalet reste svenskarna enligt Folksams beräkningar ungefär hälften så mycket jämfört med motsvarande period innan pandemin bröt ut 2019. Men enligt Folksams prognos för det fjärde kvartalet och för 2022 så beräknas resandet bland svenskar öka kraftigt, upp emot nivåer som var normala innan pandemin.

– Vi ser ett uppdämt resebehov hos svenskarna och att många längtar till solen och värmen. Men vi får inte glömma av att pandemin fortfarande pågår. Viktigt att tänka på är att man ska vara symptomfri vid avresa och har man nyligen varit sjuk och uppsökt läkare bör man kontakta sitt försäkringsbolag för en medicinsk förhandsbedömning för att veta hur reseskyddet gäller, säger Hélène Mood, Verksamhetsspecialist Resor på Folksam.

Folksam uppmanar sina kunder att se över sitt försäkringsskydd inför sin utlandsresa. Men också att uppdatera sig via sin researrangör, sitt flygbolag samt via lokala myndigheters webbsidor. I många länder finns det fortfarande restriktioner kvar som kan påverka resan. Vaccinationsintyg, krav på negativa tester och i vissa fall krav på karantän av olika slag – på många platser kan dessutom sjukvården vara hårt ansatt vilket innebär att det kan ta längre tid att få vård.

– Om du planerar att resa utomlands i höst eller vinter är det viktigt att vara påläst och uppdaterad kring smittläge, restriktioner och regler i det landet du planerar att besöka. Ett stort ansvar läggs på den enskilde som ska resa. Detsamma gäller din reseförsäkring, ta reda på vad som ingår och inte. Att ha en reseförsäkring som verkligen hjälper dig innebär en trygghet som i år är extra viktigt och kan göra stor skillnad om något oförutsett händer, avslutar Hélène Mood.

Folksams tips:

Se till att ha en ekonomisk buffert för att klara förseningar och oförutsedda utgifter. Det är viktigt att ha marginaler då försäkringen inte ersätter alla merkostnader och situationer som kan uppstå, som till exempel karantänboende, PCR-test eller antigentest. Ta med nödvändig medicin som räcker längre än planerad resa, eftersom du både kan bli försenad eller kvar längre på resmålet. Förvara gärna medicin och värdesaker i handbagaget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2021 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap