HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Besked om slopade restriktioner sätter fart på bokningarna

För första gången sedan pandemin började är nu försäljningen av vinterresor inom Europa på normala nivåer. Beslutet i förra veckan om att Sverige snart kommer att gå in i fas fyra av återöppnandet har satt rejäl fart på resebokningarna. Vaccinerade resenärer kan nu mer eller mindre resa som vanligt inom Europa. TUI har listat de mest populära destinationerna bland svenskarna just nu. Sverige avvecklar succesivt sina restriktioner och förra veckan meddelande FHMs Johan Carlson att ”Vaccinerade i princip kan leva som vanligt igen efter den 29 september.” Beskedet gav ett rejält uppsving i förra veckans resebokningar. För första gången sedan pandemin startade är antalet bokningar per dag tillbaka på normala nivåer.

 Även en allt högre vaccingrad kan vara en av anledningarna. Som vaccinerad med två doser kan man till de flesta länder inom Europa mer eller mindre som vanligt, utan krav på negativt covid-19 test eller karantän.

- Förra veckans positiva besked har satt rejäl fart på bokningarna hos oss och vi kan konstatera att vi är tillbaka på samma nivåer för vinterresor inom Europa som innan pandemin. Säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI.

Den ökade efterfrågan har gjort att TUI har ökat antalet resor till höstlovet. Försäljningen av resor inom Europa för vintern är för första gången på samma nivåer som innan pandemin (2019) och föregående vecka har försäljningen fördubblats gentemot veckan innan.

- Det är många som är sugna på att resa igen. Att många nu är vaccinerade och därmed slipper coronatest, karantän och andra restriktioner gör att många väljer att förlänga sommaren genom att resa utomlands redan i höst. Det är enkelt att resa igen. Fortsätter Adam Györki.

Enkelt att resa som vaccinerad

Som vaccinerad med två doser, varav andra dosen är tagen för mer än 14 dagar sedan, kan du till de flesta länder inom Europa resa utan krav på negativt covid-19 test eller karantän. Detta gäller för samtliga vaccinerade samt för barn under 12 år. Barn mellan åldrarna 12 och 15 år kan fortfarande resa men då med ett negativt covid-19 test. Förutom ditt covidbevis behöver man till de flesta länder fylla i en elektronisk hälsodeklaration eller ett inreseformulär

Här är de fem mest bokade resmålen just nu

1 Gran Canaria

2 Cypern

3 Grekland

4 Teneriffa

5 Lanzarote 

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2022 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap