HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Hit reser svenskarna över jul och nyår - 22 december stora resdagen

Jul- och nyårsresorna närmar sig. Online resebyrån Travellink kan se en tydlig trend, där svenskarna drömmer om att bryta traditionen att fira med släkten och istället resa iväg till varmare breddgrader över julen. Resestatistiken* visar att största resdagen är den 22 december och det är i Paris, London och Barcelona, som flest svenskar bokat för att fira jul och nyår.

I en undersökning** från tidigt i höstas, fick 1000 svenskar frågan om de skulle kunna tänka sig att bryta med de klassiska jultraditionerna. Svaren visar en tydlig trend, där svenskarna längtar efter att fira julen utomlands. 6 av 10 svarade att de drömmer om att resa till varmare breddgrader, men 7 av 10 vill göra det med sin familj. 29 procent skulle kunna tänka sig att resa på ett soloäventyr och 26 procent att ta en träningssemester.

Det kan jämföras med 21 procent som skulle vilja fira jul med vänner istället för släkten. 16 procent vill dock fira precis så traditionsenligt som man alltid har gjort och allra tydligast är det bland 55+.

Den populäraste avresedagen bland svenskar som reser utomlands, är 22 december. Statistiken visar också att de flesta bokade sin jul- och nyårssemester under andra halvan av året, nämligen i september (20%), oktober (38%) och november (29%). Och det är storstäder som Paris, London, Barcelona och Amsterdam, liksom värmen i Malaga och Alicante som lockat flest.

Hit reser de flesta svenskarna över jul och nyår

(samlad statistik från 690 flygbolag för resor mellan 20-31 december i år)

Paris
London
Stockholm
Barcelona
Amsterdam
Malaga
Milan
Madrid
Wien
Alicante
(Källa: Travellink)

* Om statistiken: Samlad statistik från 1 januari till 14 november 2023 från 690 flygbolag, för resor mellan 20-31 december i år

** Om undersökningen: Undersökningen genomfördes 5–25 augusti 2023 av One Poll på uppdrag av eDreams ODIGEO/Travellink. 10 000 personer har svarat på undersökningen, som genomförts i Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal, Italien, Sverige, USA och UK. 1000 av respondenterna bor i Sverige.

 

 

 

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap