HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Kanarieöarna – en smältdegel av historisk och samtida kultur

I decennier har konstnärer och arkitekter låtit sig inspireras av Kanarieöarnas rika kulturarv och det storslagna kanariska landskapet, och runtom ögruppen går det att se och allt från historiskt betydelsefulla byggnader till modern och prisad arkitektur.

Pérez Galdós museum i Las Palmas är en av många kulturella sevärdheter på Kanarieöarna. Foto: Canary Islands Tourism.

Kanarieöarna har en lång historia och ett rikt kulturarv som än idag går att ta del av, genom bland annat museer, byggnader och skulpturer på gator och torg. Det finns också stora konstnärer som har valt Kanarieöarna som hem för sitt skapande. Mångkonstnären César Manrique föddes på Lanzarote 1919 och här stoltserar flera av hans verk, som är kända för att ha utformats med inspiration av och i samklang med öns klimat och natur. César Manrique har bland annat skapat Böndernas monument (Monumento al Campesino) – en 15 meter hög skulptur som tillverkats av gamla fiskebåtar och vattenbehållare, som ett sätt att hylla Lanzarotes bönder.

Det finns också vackra och historiskt betydelsefulla arkitektoniska sevärdheter runtom Kanarieöarna. Konserthuset Adán Martín på Teneriffa ritades av den världsberömda arkitekten Santiago Calatrava och anses vara ett av de bästa exemplen på nutida byggnader på ön. I Las Palmas de Gran Canaria binder gångbron Onda Atlántica samman Centerastranden med stadens hamnområde. Verket är ritat av arkitekterna Javier Haddad, Ramón Checa, Luis González och Carlos Fuente och har nominerats till bästa offentliga projekt vid ArchDaily Building of the Year Awards.

Förutom de många samtida byggnadsverk på Kanarieöarna, är ögruppen känd för sin rika historiska design med religiösa uttryck. Varje år kommer besökare från hela världen till Teneriffa för att ta del av den värdefulla konsten och altaruppsatserna inne i Santo Domingo-kyrkan. Detsamma gäller caféet Gabinete Literario i Las Palmas de Gran Canaria som bygges 1844 under Isabel II:s tid. Här kan gästerna dricka kaffe och ta del av spännande historia på samma gång. Caféets terrass har nämligen utsikt över Hotel Madrid, där general Franco 1936 spenderade natten innan han startade den kupp som ledde till det spanska inbördeskriget och diktaturen. Rum nummer 3, som General Franco bodde på, går att boka än i dag och är ofta reserverat månader i förväg.

Fler kulturella platser att besöka på Kanarieöarna:

Columbus hus (La Casa de Colon) i Las Palmas de Gran Canaria
TEA Tenerife Performing Arts Space i Santa Cruz de Tenerife
Atlantic Centre for Modern Art och La Regenta i Las Palmas de Gran Canaria
Jungfruns skepp (El Barco de la Virgen) i Santa Cruz de La Palma
Eduardo Westerdalh-museet för samtida konst i Santa Cruz de Tenerife
Arrecifes historiska museum i slottet San Gabriel på Lanzarote
Det historiska ömuséet (Museo Histórico Insular) i Santa Cruz de La Palma
Alfar-museet (Casa Museo Alfar) på El Hierro
Santa Catalinas slott (Castillo de Santa Catalina) i Santa Cruz de La Palma
Ljusets slott (Castillo de la Luz) i Las Palmas de Gran Canaria
Översternas hus (Casa de Los Coroneles) på Fuerteventura
Fästningen Torre del Conde på La Gomera
Pérez Galdós museum (Casa-Museo Pérez Galdós) i Las Palmas de Gran Canaria
Mirador de Unamuno på Gran Canaria

Om Kanarieöarna

Kanarieöarna är en spansk ögrupp belägen i Atlanten, som består av åtta öar – Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, Fuerteventura, Hierro, La Palma, La Gomera och La Graciosa. Det tar cirka 6 timmar med direktflyg från Sverige till ögruppen, som erbjuder en medeltemperatur på 19 °C under vintern och 23 °C på sommaren. Kanarieöarnas många olika landskap bildar ett perfekt resmål för naturälskare, atleter och familjer – från månliknande landskap på Lanzarote, bergiga Teneriffa och sanddynerna på Gran Canaria till regnskogen på El Hierro och La Gomera. Öarna erbjuder en livlig atmosfär för familjer, men även dolda pärlor för dem som vill uppleva folktomma stränder, trendiga musik- och konstfestivaler, miljövänliga boutiquehotell och unika strandbarer. Ögruppen är även en topp-destination för elitidrottare och för dem som söker upplevelser med inslag av sporter som golf, cykling, klättring, segling, surfing och dykning.

 

 

 

 

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap