HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Atlantens paradis för hela familjen

Upplev en spännande familjesemester med världens bästa klimat på Kanarieöarna. Med fantastiska stränder, en mängd olika aktiviteter och sevärdheter finns här något för alla åldrar och intressen. Utforska öarna tillsammans och skapa minnen som varar livet ut.

Nedan har Kanarieöarnas officiella turistorganisation samlat de bästa tipsen för en oförglömlig resa för hela familjen.

Besök Ajuy-grottorna på Fuerteventura

En av de mest unika platserna på ön är Ajuy-grottorna som nås genom byn Ajuy vid Parque Rural de Betancuria. Intill en svart sandstrand, längs små stigar, ligger grottorna som har gratis inträde året om. Området har en geologisk betydelse eftersom klipporna här är de äldsta på ögruppen och det finns goda möjligheter att hitta marina fossiler. Passa på att stanna till vid någon av byns restauranger och njut av solnedgången från stranden.

Utomhusbio på Lanzarote

Loppmarknaden Marina Rubicón i staden med samma namn är ett måste för hela familjen. På denna färgglada marknad finns ett dussintal butiker och stånd där det går att fynda traditionellt hantverk, delikatesser och maträtter typiska för Lanzarote. Här anordnas även olika aktiviteter för barnen såsom dykning och utomhusbio med animerade filmer, med havet som bakgrundskuliss.

Fartfyllda aktiviteter med Angry Birds på Gran Canaria

Mitt i Puerto Ricos hjärta bor Angry Birds, i en park fylld med aktiviteter för hela familjen. Tävla mot varandra i minigolf, bada i skum som skjuts ut från en gigantisk kanon eller gå på actionfylld 4D-biograf. Angry Birds Activity Park är ett paradis för alla barn, och för vuxna som vill leva ut sin lekfulla sida.

Hälsa på valar och delfiner på La Gomera

På La Gomera finns en mängd olika familjevänliga aktiviteter att välja mellan, såsom vandring, cykling och vattenaktiviteter. Havet vid La Gomeras kust är ett paradis för bland annat valar, delfiner och havssköldpaddor och har listats som ett världsarv av World Cetacean Alliance. Hoppa på någon av båtarna som utgår från hamnarna i Valle Gran Rey och skapa oförglömliga minnen tillsammans med hela familjen.

Sikta mot stjärnorna på Teneriffa

Upplev den vackra natthimlen i Teide nationalpark, en av världens bästa platser för stjärnskådning, och som omnämns ”fönstret till universum” av NASA. Ta med egen kikare eller få hjälp av en guide med teleskop. Oavsett, är chansen stor att upptäcka hela stjärnbilder samt den starkt rödlysande planeten Mars.

Om Kanarieöarna

Kanarieöarna är en spansk ögrupp belägen i Atlanten, som består av åtta öar – Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, Fuerteventura, Hierro, La Palma, La Gomera och La Graciosa. Det tar ca 6 timmar med direktflyg från Sverige till ögruppen, som erbjuder en medeltemperatur på 19 °C under vintern och 23 °C på sommaren. Kanarieöarnas många olika landskap bildar ett perfekt resmål för naturälskare, atleter och familjer – från månliknande landskap på Lanzarote, bergiga Teneriffa och sanddynerna på Gran Canaria till regnskogen på El Hierro och La Gomera. Öarna erbjuder en livlig atmosfär för familjer, men även dolda pärlor för dem som vill uppleva folktomma stränder, trendiga musik- och konstfestivaler, miljövänliga boutiquehotell och unika strandbarer. Ögruppen är även en topp-destination för elitidrottare och för dem som söker upplevelser med inslag av sporter som golf, cykling, klättring, segling, surfing och dykning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap