HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Återstart av passagerartrafiken på Jönköping Airport

I eftermiddag landade ett flyg på Jönköping Airport med charterresenärer från Tyskland. Det är det första planet med passagerare på snart ett och ett halvt år för flygplatsen. En ankomst som är till stor glädje för såväl Jönköping Airport som länets besöksnäring.Foto: Henrik Rosén

Bakom flyget ligger ett långsiktigt och ihärdigt arbete från Smålands Turism ihop med det tyska bolaget Charterways och tyska researrangörer. Redan 2007 kom det första charterflyget till Jönköping med utländska turister och har så gjort med regelbundna serier varje sommar sedan dess, med undantag för 2019 och 2020.

– En fantastisk dag! Saknaden av passagerare har varit enorm och det är därför väldigt glädjande att vi får ta emot det här flyget idag. Även om vi under hela pandemin haft flygplatsen öppen och verksamheten igång för fraktflygen samt samhällsnyttiga transporter, betyder det här jättemycket för oss. Det ger massor med energi och hopp om en ljusare höst, säger Henrik Älverdal, Marknadschef för Jönköping Airport AB.

När planet som flögs av Lufthansa landade och taxade in på flygplatsen i Jönköping, togs det emot med en så kallad vattensalut från brandbilarna. På flaggstängerna vajade svenska och tyska flaggor. Dessutom bjöds resenärerna på klassiskt svenskt fika i ankomsthallen med bullar, kakor, kaffe och saft.

Besöksnäringen i länet gläder sig också åt att charterflygen är igång igen samt långsiktigheten i satsningen. Helene Berg, som är VD för Smålands Turism, hoppas att Småland och Sverige ska kunna bli ett allt viktigare resmål för tyska turister.

– Det som gör detta samarbete så unikt och långsiktigt är att konkreta produkter arbetas fram av researrangörerna ihop med marknaden. Vi har ett tätt samarbete med de tyska researrangörerna vilket garanterar att vi alltid kan erbjuda det marknaden efterfrågar. Att vi redan fått igång två flygningar i år trots pandemin är ett bevis på detta, säger Helene.

Nästa plan landar redan nästa vecka och man räknar med 6 - 8 flygningar per år framöver. När det gäller avgående charterflyg från Jönköping sker de första avgångarna i oktober, till Gran Canaria och Teneriffa. Serier som sträcker sig över hela vintern och fram till april 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2022 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap