HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Guide till Kanarieöarna

Kanarieöarna har varit en favorit hos oss svenskar i mer än ett halvt sekel vid det här laget, vilket inte är så konstigt eftersom dessa öar inte bara bjuder på ett behagligt klimat året om utan även en mycket annat i form av vacker natur, sol och bad samt kultur och nöjesliv. Vad många kanske inte vet är att Kanarieöarna är hela 13 till antalet och här kommer en liten guide till fem av dem.

Teneriffa

Teneriffa är den största av Kanarieöarna både till yta och folkmängd och även den mest befolkade av alla Spaniens öar med närmare 900.000 invånare. Mitt på ön hittar man vulkanen Teide som sträcker sig hela 3 718 meter över havet och som är ett givet utflyktsmål om man befinner sig på ön.

Förutom Teide finns även en hel del annat att göra på Teneriffa. Något som verkligen kan rekommenderas är att hyra bil och bege sig till den vackra Masca-dalen som man hittar på västra delen av ön. Ett annat bra tips är att ta bilen till norra delen av ön och besöka de små pittoreska byarna längs med kusten, som till exempel Taganana.

Source: 'Teide' by H. Zell via Wikipedia (CC BY-SA 3.0)

Gran Canaria

Gran Canaria är den tredje största av Kanarieöarna till ytan och har något mindre invånare än Teneriffa. På ön hittar man en rad vackra stränder och fantastisk natur med alltifrån öknen Maspalomas till tallskogar och subtropiska lagerbladsskogar. Något man inte bör missa är den forna vulkanen Caldera de Tejeda med sina fantastiska vandringsleder och små vita byar. På Gran Canaria kan man även se fotboll i absoluta världsklass då öns stolthet Las Palmas ligger i La Liga. Dock har laget inte haft någon särskilt bra säsong då man med tre omgångar kvar redan åkt ur den högsta serien. Att laget redan åkt ur är också något som avspeglar sig i oddsen.

Fuerteventura

Fuerteventura är den näst största av Kanarieöarna till ytan, men har bara drygt 100 000 invånare. Ön är kanske mest känd för sina vidsträckta stränder. Den mest imponerande hittar man på Fuerteventuras sydvästra spets i nationalparken Jandia. Här finns nämligen ett sandområde som mäter i runda slängar 5 gånger 10 kilometer och som sträcker från ena sidan av ön till den andra.

Source: 'El Golfo Beach på Lanzarote' by Lviatour via Wikipedia (CC BY-SA 3.0)

Lanzarote

Strax norr om Fuerteventura hittar vi också Lanzarote med den helt unika nationalparken Timanfaya, som helt präglas av det vulkanutbrott som drabbade ön år 1730 och varade i hela sex år. Vulkanutbrottet har gjort att Lanzarote har fått en helt egen karaktär med näst intill månlikt landskap som skiftar i rosa, purpur och okra. Det är inte för inte som Lanzarote kallas för "Eldens ö".

La Gomera

En Kanarieö som nog inte så många känner till är La Gomera, belägen strax väster om Teneriffa. Här finns bland annat den tropiska skogen i nationalparken Garajonay med en mycket artrik och fascinerande miljö.

 

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap