HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Nytt testcenter för PCR- och antigentester för covid-19 på Landvetter

När världen nu sakta öppnar upp och vi snart kan resa igen finns en stor efterfrågan från resenärer och flygbolag att kunna genomföra PCR- och antigentester samt utfärdande av reseintyg på flygplatsen.

Swedavia har genom lagen om offentlig upphandling tecknat avtal med ExpressCare för etablering av ett testcenter på Göteborg Landvetter Airport.

ExpressCare utför PCR- och antigentest dygnet runt alla dagar och har ett laboratorium i testcentret på flygplatsen för analyser. Analys av proverna genomförs av Life Genomics, ett ackrediterat laboratorium enligt ISO15189. Vid negativt test utfärdas ett reseintyg signerat av en specialistläkare.

- Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

Olika regler gäller för olika länder avseende hur många timmar innan avresa som testet behöver tas samt om de kräver ett specifikt format på reseintyget. Resenären ansvarar för att kontrollera med sitt flygbolag vad som gäller för den enskilda resan innan provtagningen sker. I UD:s app Resklar finns också information om vad som gäller för aktuell resa. Svarstiden för PCR-test är 2-4 timmar och för antigentest 30-60 minuter.

- Vi är otroligt glada och stolta över möjligheten att få expandera vår verksamhet och att få vara en viktig del av Göteborg Landvetter Airport, säger Isak Rikardsson, VD, ExpressCare.

ExpressCare testcenter öppnar den 7 juni i P-hus P3, plan 2 mitt emot terminalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2022 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap